UPDATE: Dokter van Schumacher over huidige situatie

De dokter van Michael Schumacher, Dr. Nicola Acciarri, zegt dat de voormalige Formule 1-coureur door het skiongeluk een compleet ander persoon zal zijn. Eerder gaf de vrouw van hem al een update via social media.

Schumacher onderging in Parijs een cardiologische behandeling met stamcellen om de toestand van zijn hart te verbeteren. Dit is volgens Dr. Acciarri een normale gang van zaken. De dokter laat wel weten dat hij voorzichtig is met uitspraken.

“Ik moet uiterst voorzichtig zijn, want niemand is zeker van alles wat er in het openbaar wordt gezegd en er wordt onder andere weinig over gezegd. Het is moeilijk te begrijpen wat van welke klinische basis men uitgaat”, zegt de Italiaan tegen Motorsport.com.

Hersenen flink beschadigd


Het hersentrauma die de oud-coureur heeft opgelopen, zal hij altijd zorg moeten krijgen.

”Het is duidelijk dat we van Michael Schumacher, zes jaar na het trauma, we ons een heel ander persoon moeten voorstellen dan degene die we ons herinneren van de sporen, met een toestand die werd vergemakkelijkt door de intensieve zorg die hij had, maar die altijd verwijst naar langdurige zorg, niet alleen in bed, maar met een zeer veranderd en verslechterd organisch, gespierd en skeletachtig kader. Allemaal als gevolg van het hersentrauma dat hij heeft opgelopen.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s