Verklaring van F1-CEO Chase Carey: het doel is om het seizoen op 5 juli in Oostenrijk te beginnen

Foto: F1.com

F1-CEO Chase Carey biedt fans een update over de nieuwste ontwikkelingen op de 2020 F1-kalender, inclusief een beoogde startdatum en locatie …

Hoewel vanmorgen werd aangekondigd dat de Franse Grand Prix, die eind juni zal plaatsvinden, niet doorgaat, hebben we nu steeds meer vertrouwen in de voortgang van onze plannen om ons seizoen deze zomer te beginnen.

We streven ernaar om in juli, augustus en begin september met racen in Europa te beginnen, waarbij de eerste race in het weekend van 3-5 juli in Oostenrijk plaatsvindt. In september, oktober en november zouden we racen in Eurazië, Azië en Amerika, en het seizoen in de Golf in december afronden met Bahrein voor de traditionele finale in Abu Dhabi, met tussen de 15-18 races.

We zullen onze definitieve kalender zo snel mogelijk publiceren.

We verwachten dat de eerste races zonder fans zullen zijn, maar we hopen dat fans deel zullen uitmaken van onze evenementen naarmate we verder komen in het schema. We moeten nog veel problemen oplossen, zoals de procedures voor de teams en onze andere partners om in elk land binnen te komen en te opereren.

De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen blijft een prioriteit en we gaan alleen verder als we er zeker van zijn dat we betrouwbare procedures hebben om zowel risico’s als mogelijke problemen aan te pakken.

Foto: F1.com

De FIA, teams, promotors en andere belangrijke partners hebben tijdens deze stappen met ons samengewerkt en we willen hen bedanken voor al hun steun en inspanningen in deze ongelooflijk uitdagende tijd. We willen ook erkennen dat de teams ons hebben gesteund terwijl ze enorme en heroïsche inspanningen hebben geleverd om ventilatoren te bouwen om degenen die besmet zijn met COVID-19 te helpen.

Terwijl we vooruitgang boeken met onze plannen voor 2020, hebben we ook hard gewerkt met de FIA ​​en de teams om de toekomst van de Formule 1 op lange termijn te versterken door middel van een reeks nieuwe technische, sportieve en financiële voorschriften die de concurrentie zullen verbeteren en actie op het circuit en er een gezondere onderneming van maken voor alle betrokkenen, vooral omdat we ons bezighouden met de problemen die de COVID-19-pandemie veroorzaakt.

Al onze plannen zijn uiteraard onderhevig aan verandering aangezien we nog veel problemen moeten oplossen en we zijn allemaal onderhevig aan de onbekenden van het virus. We willen allemaal dat de wereld terugkeert naar degene die we kennen en koesteren, maar we erkennen dat het op de juiste en veiligste manier moet gebeuren. We kijken ernaar uit om ons steentje bij te dragen door onze fans in staat te stellen de opwinding van de Formule 1 opnieuw veilig te delen met familie, vrienden en de bredere gemeenschap.

Onze beste wensen aan jullie allemaal.

Chase

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s