FBI doet bizarre ontdekking na onderzoek racisme rel in NASCAR

Photocredit: bubba wallace

De afgelopen dagen stond NASCAR in het teken van de gevonden strop in de pitbox van de getinte Bubba Wallace. De wereld sprak vol afschuw over het incident, maar nu blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

Alom aangenomen werd dat de strop in de pitbox van Wallace bewust was neergehangen om de donkere coureur aan te vallen. Een doodsbedreiging aan het adres van Wallace, als vergelding voor zijn inzet voor Black Lives Matters en het initiëren van een verbod op de omstreden confederatie vlag.

De strop haalde wereldwijd de headlines en iedereen sprak vol afschuw over deze daad. Wallace stond afgelopen week centraal tijdens de NASCAR-race, waarin voor aanvang zijn collega’s een eerbetoon aan hem brachten in de strijd tegen racisme.

Inmiddels heeft de FBI het incident onderzocht en is daarbij tot een zeer verrassende conclusie gekomen: de strop was niet voor Bubba Wallace opgehangen in de pitbox. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de strop die in garagebox 4 hing, die pas vorige week aan Wallace werd toegewezen, daar al sinds oktober 2019 hing. Het zou een touw zijn geweest waarmee de garagadeur kon worden geopend, die op een manier verdacht veel lijkend op een strop was geknoopt. 

Volgens de FBI is er dan ook geen overtreding gepleegd en is de zaak daarmee gesloten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s