Lewis Hamilton zal niet starten tijdens de Sakhir Grand Prix na positief getest te zijn op COVID-19

Lewis Hamilton zal niet meedoen aan de Grand Prix van Sakhir, nadat hij op maandag positief heeft getest op het coronavirus. De Brit heeft volgens Mercedes lichte klachten, maar voelt zich verder nog fit en gezond.

‘’Het Mercedes-AMG Petronas F1 Team betreurt het aan te kondigen dat Lewis Hamilton positief heeft getest voor COVID-19 en niet in staat zal zijn om deel te nemen aan de Sakhir GP van dit weekend’’,begint het statement van Mercedes, dat vervolgens uitlegt wanneer en hoe de Brit besmet is geraakt met het coronavirus.

‘’Lewis werd vorige week drie keer getest en gaf elke keer een negatief resultaat terug, waarvan de laatste op zondagmiddag op het Bahrein International Circuit als onderdeel van het standaard raceweekend testprogramma. Hij werd echter op maandagochtend wakker met lichte symptomen en kreeg tegelijkertijd te horen dat een contactpersoon voor aankomst in Bahrein vervolgens positief had getest. Lewis deed daarom nog een test en gaf een positief resultaat terug. Dit is inmiddels bevestigd door een hertest.’’

Net als de FIA laat ook Mercedes weten dat Hamilton nu in isolatie zit. ‘’Lewis is ín isolatie volgens de COVID-19 protocollen en de richtlijnen van de volksgezondheidsinstanties in Bahrein. Afgezien van de milde symptomen is hij verder fit en goed, en het hele team stuurt hem de allerbeste wensen voor een snel herstel. We zullen te zijner tijd onze plannen voor een vervangende coureur aankondigen voor dit weekend’’, zo eindigt het statement.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s