Prema kondigt Arthur Leclerc aan als eerste 2021 FIA F3-ondertekening

Foto: Formula Motorsport Ltd

Ferrari-junior Arthur Leclerc heeft bevestigd dat zijn verwachte FIA ​​Formule 3-kampioenschap in 2021 zal plaatsvinden met Prema.

De 20-jarige voegde zich dit jaar bij het Italiaanse team in het Formula Regional European Championship en won zes races op weg naar de tweede plaats achter zijn collega Ferrari Driver Academy-lid Gianluca Petecof.

Daarvoor bracht hij twee jaar door in de Formule 4, eerst in het Franse kampioenschap en daarna als Sauber junior in de ADAC-serie in Duitsland, en won hij races in beide seizoenen.

In oktober kwam hij bij Prema voor de FIA ​​F3 post-season tests, en sindsdien heeft hij privé met het team getest in oude GP3-machines.

“Ik ben erg blij om aan te kondigen dat ik volgend jaar met Prema Racing naar de FIA ​​F3 ga”, zei Leclerc.

“Ik heb behoorlijk wat ervaring met het team, want het wordt mijn tweede jaar bij hen en we hebben een speciale relatie opgebouwd.

“Het wordt een compleet nieuwe uitdaging voor mij, veel meer coureurs op de grid en een weekendformat dat er echt spannend uitziet! Ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen. “

De Monegasque, de jongere broer van Ferrari Formule 1-racer Charles, zal naar verwachting worden vergezeld door Red Bull junior Dennis Hauger in de 2021 FIA F3-line-up van Prema.

Foto: getty images

Prema-teambaas Rene Rosin voegde toe: “Ik ben verheugd Arthur te verwelkomen bij onze FIA ​​Formule 3-operatie. Hij beleefde een seizoen van hoge kwaliteit in 2020 en eindigde met meer overwinningen dan wie dan ook in het FREC-kampioenschap.

“Zijn vaardigheden komen voort uit een toegewijde benadering van het harde werk achter de schermen, en dat is duidelijk wat we zoeken op dit niveau. We kunnen niet wachten om ons voor te bereiden op het komende seizoen. “

Leclerc is de eerste coureur in een van de 10 FIA F3-teams die publiekelijk wordt bevestigd dat hij volgend seizoen zal deelnemen, hoewel Formula Scout begrijpt dat ten minste twee andere teams al coureurs hebben getekend die voor Kerstmis zullen worden aangekondigd.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s