Viktor Schiffer klaar voor 2023

Credits: Nina Weinbrenner / Threewide

Komend seizoen start de jonge Oostenrijker Viktor Schiffer met Double V Racing in de Club Challenge van de NASCAR Whelen Euro Series.

Credits: Nina Weinbrenner / Threewide

Schiffer, afkomstig uit de kartsport, maakte zijn debuut in de autosport tijdens de seizoensfinale van EuroNASCAR 2022 in Grobnik, Kroatië. “Het was een geweldige ervaring om voor het eerst in deze auto’s te zitten. Ik wil laten zien waar ik goed in ben en ben benieuwd hoe ver ik het kan schoppen in mijn eerste seizoen”, zegt Schiffer. “Ik ga zeer gemotiveerd het seizoen in en kijk nu al uit naar de teamspirit bij Double V Racing. Tegelijkertijd wil ik GWT en Denzel Eisenstadt bedanken voor hun steun, evenals Robert Wagner van motorSPORTaktiv voor deze unieke kans en natuurlijk vooral mijn vader!” wil ervaring opdoen. “Afgezien van de simulator ken ik de circuits nog niet, dus mijn belangrijkste doel is om goede resultaten te behalen, het liefst op het podium natuurlijk. Ik ga me voorbereiden op de circuits op de simulator bij Tango Racing en vanaf maart staan de eerste testritten op de Slovakiaring en in Italië op de agenda.”

Credits: Nina Weinbrenner / Threewide


Manager Robert Wagner is ervan overtuigd dat zijn protegé goed zal presteren. “Viktor is een zeer getalenteerde jonge coureur met een groot potentieel die bij ons kwam via de rekrutering van motorSPORTaktiv. Bij zijn debuut liet hij zien dat hij goed was in het ombouwen van karts naar auto’s en snel gelijke tred hield met zijn concurrenten. We hebben vorig seizoen al goed samengewerkt met Double V Racing, dus ik ben blij dat we daar verder kunnen.”

Credits: Nina Weinbrenner / Threewide

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s