Bo Bendsneyder (P4): “We zaten vandaag heel dicht bij de pole”

foto© SAG Racing

Bo Bendsneyder vertrekt zondag in Austin tijdens de Moto2 race van de Red Bull Grand Prix of The Americas vanaf de vierde plaats op de grid. Een uitstekende prestatie van de Nederlander die slechts 0.157 seconde prijs hoefde te geven op de poletijd van de Italiaan Celestino Vietti.

Na een al sterk gereden eerste dag, waar hij de elfde rondetijd liet noteren, kende Bo Bendsneyder zaterdag op Circuit of The Americas ook een uitstekende kwalificatiedag van de Red Bull Grand Prix of The Americas.

Ook de Moto2 coureurs kenden zaterdagochtend een moeilijke derde training in Austin, dit nadat men op een opdrogende baan aan de sessie moest beginnen. De omstandigheden werden echter gedurende de sessie in rap tempo beter waardoor een groot aantal coureurs hun eigen snelste rondetijd van de eerste dag uiteindelijk nog aan wisten te scherpen, zo ook Bendsneyder.

Maar ondanks een verbetering van zijn eigen snelste rondetijd, die na afloop van de sessie goed was voor de veertiende plaats op de tijdlijst, bleek de Pertamina Mandalika SAG Team op de samengestelde tijdlijst na drie trainingen gezakt te zijn naar de vijftiende plaats. Aangezien de eerste veertien coureurs zich rechtstreeks plaatsen voor Q2 greep Bendsneyder er dus net naast.

Deze tegenslag deerde de Rotterdammer echter niet want met een sterk optreden in Q1, waar hij de snelste rondetijd liet noteren, was plaatsing voor Q2 alsnog een feit. Ook in Q2 deed Bendsneyder vervolgens van zich spreken en leek hij zelfs op weg naar een top drie klassering en een startplaats op de eerste rij. Echter zijn snelste rondetijd van 2.09,547 werd geschrapt vanwege een overschrijding van de tracklimit waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een snelste rondetijd van 2’09.589. Precies het verschil tussen een derde en vierde startplaats hetgeen niet alleen laat zien hoe competitief het huidige Moto2 veld is, maar tevens dat de snelheid van Bendsneyder niet beperkt bleef tot slechts één snelle ronde.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s