NIEUWE NASCAR coureur Julia Landauer sluit zich aan bij Euro NASCAR bij PK Carsport

Photo credits: Julia Landauer

De Amerikaan zal als full-time coureur in het EuroNASCAR 2-kampioenschap rijden In het NWES SEIZOEN 2020

De Amerikaan zal rijden als een full-time piloot in het EuroNASCAR 2 kampioenschap Julia Landauer zal starten in de NASCAR Whelen Euro Series 2020 als een full-time piloot voor PK Carsport in het EuroNASCAR 2 kampioenschap. In december testte ze de Euro NASCAR-auto als onderdeel van het wervingsprogramma van NWES. Landauer tekende vervolgens een contract met het Belgische topteam. Haar doel is om de eerste vrouw te zijn die een NWES-titel wint.

Photo credits: Julia Landauer

De racer uit New York was de jongste en eerste vrouwelijke kampioen in de Skip Barber Racing Series op 14. Ze is ook de eerste vrouw die een NASCAR baankampioenschap won op de Motor Mile Speedway in de NASCAR Whelen All American Series in 2015. In 2016 verhuisde Landauer naar de NASCAR K&N Pro Series West, waar ze zeven keer eindigde in de top 5. De afgelopen twee seizoenen was ze een parttime coureur in de NASCAR Pinty’s Series, waar ze een top 10-resultaat behaalde in negen races.

“Mijn doel voor 2020 was om een ​​serie te vinden waar ik fulltime in kon rijden. Sommige mensen hebben me verteld over de NASCAR Whelen Euro Series en hoe leuk de serie is waarin de concurrentie heel dichtbij is. Ik deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat het een geweldige serie was waar ik in wilde rijden, ”zei Landauer, die de eerste deelnemer was aan het wervingsprogramma om haar plannen voor het seizoen 2020 bekend te maken. “Ik wil beginnen als fulltime coureur in een competitief team en PK Carsport voldoet aan deze criteria. Ik werd een paar maanden geleden voorgesteld aan Anthony Kumpen en we hadden een aantal geweldige gesprekken. Ik kijk ernaar uit om met hem en zijn team samen te werken. Ik wil meer leren over de auto’s en vechten voor de overwinning in elke race. ”

Landauer studeerde in 2014 af aan de Stanford University met een graad in wetenschap, technologie en maatschappij. Naast haar racecarrière werkt ze als consultant en motiverende coach.

PK Carsport maakt sinds het seizoen 2014 deel uit van de NASCAR Whelen Euro Series en is een echt topteam in de Europese NASCAR-serie. De Belgen wonnen twee EuroNASCAR PRO-titels – beide keren met Anthony Kumpen in de nr. 24 Chevrolet – en behaalden twee EuroNASCAR 2-titels – samen met Maxime Dumarey en Stienes Longin. In beide kampioenschappen van de NWES behaalde het team in totaal 29 race-overwinningen.

“Bij PK Carsport is iedereen blij dat Julia in 2020 aan boord is. Ze is een getalenteerde chauffeur die al heeft bewezen goede resultaten te kunnen behalen. Dat is precies wat we willen bij PK Carsport: beide auto’s rijden in beide NWES-kampioenschappen ”, zegt PK Carsport-teameigenaar Anthony Kumpen. “We verwachten veel van haar en we zullen er alles aan doen om haar te helpen de eerste vrouwelijke NWES-meester te worden. We kijken er naar uit en denken dat het perfect bij het team past. We kijken uit naar een geweldig seizoen met Julia achter het stuur van een PK Carsport-auto. ”

“Ik ben opgewonden om te zien hoe het is om op zoveel circuits in Europa te rijden”, zei Landauer. “Ik vind het leuk hoe de auto zich gedroeg op de dag van de werving. Mijn doel is om bij te blijven, races te winnen en te vechten voor de titel. We willen ook veel plezier hebben. Er staan ​​zoveel geweldige routes op me te wachten en ik kijk vooral uit naar Valencia en het ovaal in Nederland. ”

PK Carsport maakt binnenkort bekend met welke auto ze zullen rijden tijdens het Euro NASCAR-seizoen start op 25 en 26 april in Valencia, Spanje.

Photo credits: Julia Landauer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s