tweede titel, vier banden was de juiste keus voor Kyle Bush in 2019 kampioenschapsrace

Kyle Busch had niet alleen de beste finish voor het decennium door zijn tweede NASCAR Cup Series-kampioenschap te claimen, maar hij had ook de meest efficiënte pit crew gedurende een groot deel van het seizoen 2019.

Met elke seconde race-veranderende waarde in een sport met zulke smalle marges van overwinning, stond het nummer 18 Joe Gibbs Racing Toyota-team vaak bovenaan de hitlijsten met de snelste vierbandenstop in 13 van de 36 races – maar liefst zes meer dan het volgende team, Chase Elliott’s nr. 9 crew.

Elk van de 13 snelle stops vertaalde zich bijna altijd in on-track succes, resulterend in drie van de vijf overwinningen van Busch – Phoenix, Auto Club en Homestead – en slechts twee finishes buiten de top 10. De uitzonderingen op deze Victory Lane-trend kwamen in Busch’s april winnen in Bristol en zijn overwinning in juni in Pocono, hoewel hij de bovenste pitstop had in de latere Pocono-race waar hij als negende eindigde.

Op weg naar de NASCAR Playoffs werd de bemanning van Busch tweede – alleen overtroffen door Elliott’s Hendrick Motorsports-team – in de tijd die nodig was voor een gemiddelde stop met vier banden op 14.208 seconden.

Tijdens de loop van het naseizoen overtrof zijn bemanning het gemiddelde en claimde vier van de beste stoptijden tijdens het 10-race traject door het veld te overtreffen in Dover, Kansas en Texas, terwijl ze zich haastten naar een paar sub-12 seconden in Busch’s kampioenswinnende inspanning op Homestead. Ter vergelijking, slechts zeven sub-12 seconden werden geregistreerd op vier-banden stops gedurende het hele seizoen en Busch’s bemanning had vijf van hen – waardoor het seizoengemiddelde op een serie-beste 13.799 seconden kwam.

Temidden van het nr. 18-team dat slechts één Busch Pole Award claimde in de loop van het seizoen en een gemiddelde startpositie van 12.3 behaalde, bleek het bereiken van een betere baanpositie via pit-road-prestaties van cruciaal belang voor het succes van Busch. Van de kampioenswedstrijden gemiddeld, nam alleen JGR-teamgenoot Martin Truex Jr. een slechtere startpositie (13.1) gedurende het jaar, en ondanks dit, kwam geen enkele coureur overeen met de toonaangevende 8,9 gemiddelde finish van Busch.

Terwijl de resultaten op het circuit van Busch – het derde opeenvolgende seizoen met minstens vijf overwinningen en de vierde sinds 2015 – hem beschouwen als de beste coureur van het decennium, verdienen buitengewone prestaties van zijn pit crew het hele jaar door – en vooral tijdens de kampioenschapsloop – worden opgemerkt en onthouden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s