NASCAR presenteert wijzigingen in de regels voor pitstops voor geselecteerde races van de Xfinity en Gander Trucks

Op dinsdag hebben NASCAR-functionarissen wijzigingen aangebracht in de pitstops, zowel met betrekking tot bemanningen als procedures, voor geselecteerde Xfinity en Gander RV & Outdoors Truck Series-races. In zekere zin worden “live” pitstops bij deze evenementen geëlimineerd.

De wijzigingen zijn bedoeld om de strategie voor de stops te verbeteren en het aantal betrokken bemanningsleden aan te halen. Er is ook een limiet aan wat de teams met de auto kunnen doen telkens wanneer ze de pitlane bezoeken.

Veranderingen voor 2020

De gewijzigde regels zijn van toepassing op de volgende vier races van de Xfinity-serie: de race op 30 mei in Mid-Ohio, beide races op Iowa Speedway en de race op 8 augustus in Road America. De Gander Truck Teams hebben drie races met de nieuwe regels in hun agenda: op 12 juni in Iowa, op 21 augustus op de World Wide Technology Raceway in Gateway en op 6 september in het Canadese Tier Motorsport Park. Geen van de races valt samen met de beker.

“We denken dat de nieuwe enkele race stops een unieke kans bieden om iets nieuws te proberen, wat hopelijk zal resulteren in een stimulans voor verschillende strategieën,” zei Xfinity Series technisch manager Eric Peterson. “Het zal de gebeurtenissen door elkaar halen en leiden tot meer inhaalmanoeuvres op de baan. De enige manier waarop we er een beeld van kunnen krijgen, is door het te doen. De individuele evenementen zijn een uitstekende gelegenheid om het te testen, de resultaten te analyseren en te zien waar we aan toe zijn. ”
Bij de 7 evenementen hebben de teams geen aangewezen leden in hun pit crew. In elke serie zullen er 8 wegbemanningsleden zijn die ook tijdens de stop de ‘over the wall’-taken op zich nemen. Vier op de auto, die verantwoordelijk zijn voor banden en de krik, een tanker en iemand die de bestuurder helpt. Dit betekent dat er nog een persoon in de Xfinity-serie is en nog twee mensen in de Road Crew in de Gander Truck-serie.

Credits: nascar.com

De teams kunnen vanwege de duur van de service geen plaatsen verliezen of goedmaken (meer hierover hieronder).

Peterson zei dat de redenen voor het invoeren van deze regels bij eenmalige evenementen zijn om de efficiëntie van het team te verhogen in plaats van te vertrouwen op gespecialiseerde pitstopleden van de bekerteams. De twee vrachtwagenraces in Eldora en op Texas Motor Speedway zijn vrijgesteld van de verordening. Omdat de onverharde race zijn eigen unieke regels heeft en in Texas het bereik van een tankvulling een rol speelt in de lengte van de race en de etappes.

“De eenmalige evenementen vormen een extra logistieke uitdaging voor de Xfinity en Gander Truck Teams”, aldus Peterson. “Elke keer als we niet in een ander deel van het land de Cup of de Cup-serie rijden, is het logistiek moeilijker voor de teams om de races te doen en alles te doen wat nodig is tijdens een normaal raceweekend. Veel teams delen de pit crews, dus het is een logistieke hindernis om de individuele mensen heen en weer te vliegen. De nieuwe variant maakt het voor de teams gemakkelijker om aan deze evenementen te werken. “

Hoe het werkt

Tijdens een waarschuwing in het ovaal kunnen de teams twee banden verwisselen en tanken. Als een team alle 4 banden wil verwisselen, moet het team een ​​tweede keer stoppen tijdens deze waarschuwing.

Op een circuit kunnen de teams alle 4 de banden verwisselen of voorzichtig tanken. Als een team zowel van band wil wisselen als tanken, moeten ze een tweede keer stoppen.

Op beide spoortypen bieden verkorte afzettingen, zogenaamde “Quickie Yellows”, slechts één manier waarop alle auto’s kunnen stoppen. Op een ovaal kunnen de teams twee banden verwisselen wanneer ze stoppen en tanken, op het circuit kunnen alle 4 banden worden verwisseld of kan de auto worden bijgetankt.

Pitstops onder de gele vlag moeten binnen een bepaalde tijdslimiet worden voltooid, gemeten op de gele lijnen van de pitingang en -uitgang. De limiet fluctueert tussen de afzonderlijke routes, afhankelijk van de lengte van de pitlane, maar de limiet voor de service zelf zal altijd dezelfde zijn. De exacte tijd wordt nog steeds besproken met officials en teams, zei Peterson.

De volgorde van de herstart is afhankelijk van de boxstrategie. Auto’s die buiten zijn gebleven, beginnen vooraan. Dan komen de auto’s die eenmaal zijn gestopt, dan die die twee keer in de doos zijn geweest, ronden met ronden die niet in de doos zijn geweest, gevolgd door auto’s die eenmaal zijn gestopt, dan die die twee keer in de doos zijn geweest de auto’s die de vrije pas kregen, auto’s die de wave-around gebruikten en vervolgens de auto’s die een penalty kregen. Deze order moet zijn eigen elementen voor de boksstrategie bevatten. Teams kunnen geen plaatsen winnen of verliezen vanwege de snelheid van de stop, alleen de strategie zou de volgorde moeten veranderen.

Dit moet ook bestuurders die geen goed gevestigde pit crew hebben een kans geven. Als voorbeeld noemt David Pepper, ThorSport-manager in de Gander Trucks-serie, Jordan Anderson, die een aantal goede races had, maar de pits niet kon bijhouden. “Een klein team moet dit hoge niveau kunnen bijhouden en de kans krijgen om de crew chief en de getalenteerde coureur te laten zien, evenals het talent van het team om een ​​snelle truc op te bouwen. Dus we hebben het veld op hetzelfde niveau gebracht en ik denk dat we veel zullen horen van echt goede coureurs die nu de kans hebben om in de top 5 of top 10 te geraken. Het zal nieuwe verhalen en namen schrijven die je niet elke week hoort. Het zal de concurrentie verbeteren. “

Stops onder groen hebben geen tijdslimiet behalve de reparatietijd van 6 minuten. Banden mogen alleen onder groen worden vervangen als er een reden voor is die door de functionarissen is bevestigd, bijvoorbeeld na een bandenschade, een draaiing of een ongeval). De teams kunnen bij de halte tanken.

Als teams de regels overtreden, ontvangen ze een penalty van twee rondes. Teams die de tijdslimiet niet halen of stoppen in een andere ronde dan de toegestane ronde, moeten aan het einde van het veld beginnen bij het herstarten.

Peterson zei dat er geen plannen zijn om deze regels toe te passen op andere Xfinity- en Gander Trucks Series-evenementen in 2021 en daarna.
“We gebruiken het als een proef en iets dat we kunnen bekijken en analyseren en zien wat het doet”, zegt Peterson. “Er zijn geen onmiddellijke plannen om dat uit te breiden. Maar zoals met alles, proberen we constant de races te verbeteren en we gebruiken deze races om te zien hoe het gaat en zullen de resultaten voor de toekomst analyseren. ”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s