Formule 1 zou in 2025 kunnen overschakelen op tweetakt hybride eco-brandstofmotoren

Formule 1 begint met het kijken naar toekomstige motoren voor de sport na de beslissing om de huidige V6 hybride powerunits te blijven gebruiken tot 2024 of 2025, en de technisch directeur van de sport, Pat Symonds, gelooft dat tweetaktmotoren het antwoord kunnen zijn.
Hoewel ze algemeen bekend staan ​​voor gebruik in buitenboordmotoren, kleine fietsen en grasmaaiers, zegt Symonds dat de problemen in verband met deze kleine motoren niet langer relevant zijn en dat ze de efficiëntie zouden verhogen en het geluidsprobleem van de F1 zouden oplossen.
“We moeten kijken hoe onze toekomstige energie-eenheden eruit zullen zien”, zei Symonds tijdens een conferentie over energie-efficiëntie bij de Motorsport Industry Association, zoals geciteerd door Motorsport Magazine.
“Bij F1 is dit waar we ons momenteel mee bezig houden. Ik ben erg enthousiast over het feit dat het een tweetaktmotor is.

“Veel efficiënter, geweldig geluid uit de uitlaat en veel van de problemen met de oude twee slagen zijn gewoon niet meer relevant,” voegde hij eraan toe.
“De tegengestelde zuigermotor komt erg terug en is al in de vorm van een wegauto met een efficiëntie van ongeveer 50 procent.
“Directe injectie, drukvulling en nieuwe ontstekingssystemen hebben allemaal gezorgd dat nieuwe vormen van tweetaktmotoren zeer efficiënt en zeer emissievriendelijk zijn. Ik denk dat er een goede toekomst voor hen is.”
Als onderdeel van de nieuwe motorregels kan de overstap naar synthetische ecobrandstoffen, gemaakt door waterstof te combineren met koolstof uit de lucht, F1 groener maken dan volledig elektrische racereeksen zoals de Formule E.

Symonds gelooft dat de verbrandingsmotor nog steeds een lange en levensvatbare toekomst voor zich heeft en voegt eraan toe: “Ik denk dat er een zeer grote kans is dat er nog steeds een verbrandingsmotor is, maar misschien draait deze op waterstof.
“Ik denk zeker dat de verbrandingsmotor een lange toekomst heeft en ik denk dat deze een toekomst heeft die langer is dan veel politici zich realiseren, omdat politici alles aan elektrische voertuigen hangen.
“Er is niets mis met elektrische voertuigen, maar er zijn redenen waarom ze niet voor iedereen de oplossing zijn.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s