NASCAR stelt races in Atlanta, Homestead uit

Getty images

NASCAR heeft vrijdag aangekondigd dat het de races van dit weekend op de Atlanta Motor Speedway en de races van volgend weekend op de Homestead-Miami Speedway heeft uitgesteld vanwege COVID-19. Er zijn geen make-updatums vastgesteld.

NASCAR verklaarde: “NASCAR heeft besloten de race-evenementen op de Atlanta Motor Speedway dit weekend en Homestead-Miami Speedway volgend weekend uit te stellen. We geloven dat deze beslissing in het belang is van de veiligheid en het welzijn van onze fans, concurrenten, officials en iedereen die met onze sport te maken heeft. We zullen deze dynamische situatie blijven volgen bij het beoordelen van toekomstige race-evenementen. ”

NASCAR en IndyCar behoorden tot de weinige sportplanning die dit weekend meededen nadat verschillende sporten en evenementen waren uitgesteld of geannuleerd vanwege COVID-19. IndyCar heeft aangekondigd alle evenementen tot en met april te hebben geannuleerd.

MEER: President Trump verklaart de nationale noodtoestand ter bestrijding van het coronavirus

Augusta National Golf Club maakte vrijdagochtend bekend dat het Masters-toernooi, gepland voor 9-12 april, is uitgesteld.

De Boston Marathon, gepland voor 20 april, maakte vrijdag bekend dat het evenement is verplaatst naar 14 september.

NBA-commissaris Adam Silver verklaarde donderdagavond in een brief aan fans: “Deze onderbreking duurt ten minste 30 dagen en we zijn van plan het seizoen te hervatten, als en wanneer het veilig wordt voor alle betrokkenen.”

Major League Baseball kondigde donderdag aan dat het het reguliere seizoen zou uitstellen “met ten minste twee weken als gevolg van de nationale noodsituatie veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus.” De openingsdag was gepland op 26 maart.

De NCAA heeft het basketbaltoernooi voor mannen en vrouwen geannuleerd, waardoor March Madness is veranderd in March Sadness en alle lentekampioenschappen, waaronder enkele evenementen die pas na Memorial Day zouden worden gehouden.

De Centers for Disease Control and Prevention verklaarden donderdag dat er in de Verenigde Staten 1.215 gevallen van COVID-19 waren (zowel bevestigd als vermoedelijk in afwachting van testresultaten) met 36 sterfgevallen. De CDC verklaarde dat 42 staten en het District of Columbia gevallen meldden.

Jimmie Johnson, Clint Bowyer en autobezitter Joe Falk behoorden tot degenen die vrijdag over het nieuws twitterden:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s