NWES-terugkeerder Dumarey: Als vader werd ik een betere coureur

📸:
Michael Großgarten

Guillaume Dumarey keert in 2020 terug naar de NWES met PK Carsport – Dumarey gelooft dat hij een betere coureur is als vader

“Vader worden heeft mij als persoon zeker veranderd”, vertelde Guillaume Dumarey aan ‘Leadlap.de’. De Belg keert met PK Carsport in 2020 terug naar de NASCAR Whelen Euro Series (NWES) en deelt de auto met tweevoudig EuroNASCAR-kampioen Alon Day. In 2018 werd Dumarey vader, wat een grote impact op zijn leven had.

‘Vader worden heeft mij als persoon veranderd. Ik werd beter in het relativeren en ik onderscheidde de essentie van de nevenevenementen, ”zei Dumarey in het exclusieve interview. “Ik denk dat dit me zou moeten helpen om nog meer gefocust te worden als coureur.” Dumarey reed in het NWES-seizoen 2017 en 2018 en scoorde twee raceoverwinningen, drie poleposities en acht podiumplaatsen in 20 starts.

Vooral het raceweekend in Zolder 2018 was iets heel bijzonders voor de PK Carsport-coureur, want hij was net vader geworden. Op dat moment pakte hij de poleposition voor de NWES-race en de overwinning in de tweede ronde. Hij herinnerde zich: “Het raceweekend was echt een groot succes.”

Na een pauze in 2019 start Dumarey in het seizoen 2020 weer als fulltime coureur voor het Belgische topteam van Anthony Kumpen en dit uit overtuiging: “In 2019 wilde ik iets anders proberen. Al snel realiseerde ik me dat de EuroNASCAR een geweldig platform is voor elke soort coureur. Ik heb ook elke EuroNASCAR-race van 2019 online bekeken. Dus ja, ik miste de serie en ik ben erg blij om terug te zijn in 2020. “

Niveau in 2020 extreem hoog

In 2020 verwacht Dumarey een zeer sterk veld van ervaren NWES-veteranen en getalenteerde nieuwkomers in het EuroNASCAR 2-kampioenschap (EN2). “Ik zag een aantal namen en ja hoor, het wordt volgend jaar zeker een hele grote wedstrijd. Zolang het moeilijk maar eerlijk is, ben ik erg blij ”, zei hij. #

📸: Michael Großgarten

De nummer twee van de EN2 in 2017 heeft nog steeds grote doelen voor het nieuwe seizoen: ‘Ik ben omringd door echte professionals. Ik zit in dezelfde auto met Alon Day, gecoacht door Anthony Kumpen en ondersteund door het team en de infrastructuur van PK Carsport. Dit brengt wat verwachtingen met zich mee en ik zal natuurlijk proberen om in elke race opnieuw voor de overwinning te gaan. ”

Een zorgvuldige voorbereiding is belangrijk

Persoonlijke voorbereiding is een belangrijke sleutel tot succes, ook al is Dumarey niet iemand die van alles af wil zien: ‘Ik ben een Belg, dus ik hou van wijn en dineren. Maar om deze levensstijl te compenseren, sport ik drie tot vier keer per week: een uitgebalanceerd wekelijks sportschema met gewichtheffen, uithoudingsvermogen en intervaltraining. Belangrijk voor mij tijdens raceweekends is om mentaal goed in balans te zijn. Als ik gestrest ben, werkt niets. “

Naast fysieke fitheid is kennis over de auto en de baan ook erg belangrijk. Dumarey heeft daar ook een duidelijke aanpak: “Als ik naar nieuwe tracks ga, probeer ik ze meestal eerst op de simulator. Ik heb bijvoorbeeld al Vallelunga geprobeerd. Helaas heb ik Most nog niet op mijn simulator gevonden. Maar om eerlijk te zijn, ik ben geen grote fan van simracen. Ik hou meer van het echte werk. ‘

Maar er is meer: ​​“Binnen het team richten we ons zowel op de video-analyse aan boord als op de data uit de auto. De combinatie van deze twee dingen helpt me om de kloof met de PRO-stuurprogramma’s te verbeteren en te dichten. ” Dat betekent dat u hard moet werken om een ​​succesvolle EuroNASCAR-coureur te worden.

Een blik op de particulier

Natuurlijk houdt Dumarey ook van snelle auto’s in zijn privéleven, daarom rijdt hij ook een echte blikvanger voor de openbare weg: “Mijn liefde voor snelle auto’s deed me investeren en combineerde een tuningwinkel (Heinz Performance) en een bandenwinkel (Banden MD) op één locatie in België nabij Gent. Ik moet een voorbeeld zijn voor onze klanten. Momenteel rijd ik in een Mercedes G-Klasse V8 met een Akrapovic uitlaatsysteem. Ik hou van het geluid van V8-motoren! ”

In tijden van de coronaviruscrisis heeft Dumarey een belangrijke boodschap voor alle fans en toeschouwers: “Ik kijk erg uit naar het seizoen 2020, maar ik ben bang dat we pas na de zomer zullen racen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we allemaal veilig blijven en dat we doen wat nodig is om COVID-19 te doden. ‘ Vanwege de pandemie zijn de races in Valencia en Brands Hatch al uitgesteld.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s