Heeft Helmut Marko hier een punt?

Marko vindt coronavirus zwaar overschat: “Het is krankzinnig!”
COVID-19
Marko vindt coronavirus zwaar overschat: “Het is krankzinnig!”

Dr. Helmut Marko snapt niet waarom de hele wereld in lockdown gaat vanwege het coronavirus. Als het aan de adviseur van Red Bull Racing had gelegen, was men het Formule 1-seizoen gewoon begonnen in Australië. De man uit Graz vindt de paniek zwaar overdreven.

Het coronavirus, ook wel bekend als COVID-19, houdt de wereld al enkele maanden in haar greep. Inmiddels zijn er een flink aantal landen in een zogenoemde lockdown en ook de Formule 1 lijdt flink onder de aanwezigheid van het virus. De Grand Prix van China was de eerste race die omviel, maar al snel volgden ook diverse andere races, waaronder die in Nederland. Toch was de Formule 1 begin maart wel afgereisd naar Australië om daar de seizoensopener te gaan rijden. Deze werd echter op het laatste moment afgeblazen door een besmettingsgeval bij het team van McLaren. Marko vindt alle maatregelen maar overdreven.

In gesprek met het Oostenrijkse OE24 laat Marko zijn licht schijnen op de coronacrisis. Zelf brengt hij zijn extra vrije tijd voornamelijk door in het bos. “Naast het werk dat ik doe op mijn kantoor, raak ik mijn frustraties een beetje kwijt door met een kettingzaag aan de slag te gaan in het bos”, zo zegt hij. Volgens de 76-jarige man uit Graz zijn alle maatregelen om het virus tegen te gaan nutteloos. “Mensen staan te vechten in de supermarkt en bij de kassa staan ze allemaal enorm dicht op elkaar. Maar als je dan buiten met drie mensen bij elkaar staat, dan komt er direct een beveiliger op je af met de vraag wat je aan het doen bent. Krankzinnig!”

Volgens Marko moet men niet zo overdrijven met dit virus. Hij stelt dat COVID-19 zwaar wordt overschat en heeft daar zo zijn redenen voor. “De risicogroep is zeer beperkt. Alleen voor die mensen ligt het sterftegevaar iets hoger dan bij een normale griep”, zo legt Marko uit. “Maar voor de meeste mensen zijn de gevolgen veel minder ernstig.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s