Denny Hamlin klaar voor NASCAR’s terugkeer in Darlington: ‘Het wordt een uitdaging’

Denny Hamlin gaat doen wat hem is verteld op Darlington Raceway wanneer NASCAR 17 mei terugkeert (15.30 uur ET op FOX, MRN, SiriusXM NASCAR Radio) (21:30 Nederlandse tijd op ziggo racing) en de coureur van nummer 11 Joe Gibbs Toyota alle andere Cup-series verwacht aanwezige coureurs werken op dezelfde manier samen. Er staat te veel op het spel om dat niet te doen. Live racen is bijna terug en niemand wil het opnieuw verliezen.

Het wedstrijddagprotocol zal duidelijk anders zijn. Er zullen niet alleen fans ontbreken, maar het teampersoneel zal ook beperkt zijn. Roosters zijn beperkt tot 16 personen, inclusief de benodigde personen, zoals de coureur, spotter en crewchef. De eigenaar telt zelfs mee als hij aanwezig is.

Dat is nog maar het begin van de voorzorgsmaatregelen die de sanctie-instantie treft en iedereen die bij de sport betrokken is, neemt serieus te midden van de COVID-19-pandemie.

“Het is duidelijk dat er een enorme microscoop zal zijn over hoe we dingen doen”, zei Hamlin zaterdag na zijn tweede overwinning in de eNASCAR iRacing Pro Invitational Series. “Voor ons allemaal is het niet bekend of we zeker weten dat we het op de juiste manier doen.”

Het aspect van het onbekende loopt ook door in de on-track competitie.

Geen van deze coureurs heeft feitelijke zittijd gehad sinds Joey Logano’s overwinning meer dan twee maanden geleden op 8 maart op Phoenix Raceway. Ze zullen ook geen oefentijd hebben in Darlington voordat de groene vlag is gevallen voor de race van 400,2 mijl. Ze komen niet eens in aanmerking. NASCAR wilde echt dat dit een eendaags evenement zou worden.

‘Ik stel me voor dat mensen behoorlijk timide zullen zijn, althans de eerste paar ronden, gewoon proberen te begrijpen, terwijl ze je reizen controleren’, zei Hamlin. “Er zijn genoeg momenten waarop deze dingen worden uitgeladen, de auto’s het racecircuit raken, je bent nog niet klaar om in een pakket te zitten. Dat zal zeker anders zijn. ‘

Darlington staat bekend als het nummer ‘Too Tough to Tame’.

‘Ik bedoel, het wordt een uitdaging’, zei Hamlin. ‘Ik denk dat elke bestuurder denkt dat hij een voordeel heeft, toch? Maar ik vind het leuk dat er zoveel onbekenden zijn. “

Hamlin heeft tweemaal gewonnen in Darlington in zijn 14 carrière-starts daar tot nu toe – 2010 en 2017. Hij heeft ook al een overwinning voor 2020 dankzij zijn derde overwinning in Daytona 500 in februari. Dat betekent dat hij vastzit aan de NASCAR Playoffs van dit seizoen, net als Alex Bowman (die won in Fontana) en Joey Logano (die won in Las Vegas en Phoenix). Zij waren de drie coureurs die wonnen voordat de wedstrijdpauze in maart toesloeg vanwege COVID-19, waardoor het seizoen meer dan twee maanden werd stilgelegd.

Darlington zal de repercussies van de postseason in de racewereld verwelkomen. Een playoff-ligplaats staat op het spel. Te midden van alle andere veranderingen is dat deel hetzelfde gebleven.

Er kunnen echter geen stofafzettingen na de race zijn, wat het interessant zal maken als coureurs tijdens de afnemende ronden warm worden. Sociale afstandsregels bepalen de dag en voorkomen elk soort fysiek contact; mensen moeten te allen tijde zes voet van elkaar verwijderd zijn. De wraak zal moeten wachten, of in ieder geval overdragen naar een later evenement.

“Als er ooit een tijd is om agressief te zijn, wat veren door elkaar te halen, dan is dit waarschijnlijk het moment om het te doen,” zei Hamlin, “omdat je na de race niet de gevolgen hoeft te dragen.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s