Sebastian Vettel verlaat Ferrari aan het einde van het F1-seizoen van 2020, bevestigt het team

Breaking news

Photocredit: F1.com

De toekomst van Sebastian Vettel in de Formule 1 na het einde van 2020 is in twijfel getrokken nadat was aangekondigd dat de Duitser en Ferrari aan het einde van het jaar uit elkaar gaan …

Vettel en Ferrari zijn al maanden in gesprek over een verlenging, waarbij teambaas Mattia Binotto zei dat de viervoudig wereldkampioen zijn eerste keus was om volgend jaar naast Charles Leclerc te racen.

Ze hebben echter geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe deal, wat leidde tot de aankondiging van vandaag.

“Mijn relatie met Scuderia Ferrari eindigt eind 2020,” zei Vettel. “Om de best mogelijke resultaten in deze sport te behalen, is het van vitaal belang dat alle partijen in perfecte harmonie samenwerken.

“Het team en ik beseften dat er niet langer een gemeenschappelijke wens is om ook na dit seizoen bij elkaar te blijven. Financiële zaken hebben bij dit gezamenlijke besluit geen rol gespeeld. Zo denk ik niet als het gaat om het maken van bepaalde keuzes en dat zal ook nooit gebeuren.

Vettel viert met het team na vorig jaar te hebben gewonnen in Singapore (photocredit: getty images)

“Wat er de afgelopen maanden is gebeurd, heeft velen van ons ertoe gebracht na te denken over onze echte prioriteiten in het leven. Je moet je verbeeldingskracht gebruiken en een nieuwe benadering volgen voor een situatie die is veranderd. Ik zal zelf de tijd nemen om na te denken over wat er echt toe doet als het gaat om mijn toekomst.

“Scuderia Ferrari neemt een speciale plaats in in de Formule 1 en ik hoop dat het al het succes krijgt dat het verdient. Ten slotte wil ik de hele Ferrari-familie en vooral de “tifosi” over de hele wereld bedanken voor de steun die ze me in de afgelopen jaren hebben gegeven.

“Mijn directe doel is om mijn lange periode bij Ferrari af te ronden, in de hoop om nog meer mooie momenten met elkaar te delen, om toe te voegen aan alles wat we tot nu toe hebben genoten.”

Binotto voegde toe: “Dit is een beslissing die door onszelf en Sebastian gezamenlijk is genomen, een beslissing die beide partijen het beste vinden. Het was geen gemakkelijke beslissing om te bereiken, gezien Sebastian’s waarde als chauffeur en als persoon.

“Er was geen specifieke reden die tot deze beslissing leidde, afgezien van de algemene en minnelijke overtuiging dat het tijd was om onze eigen weg te gaan om onze respectieve doelstellingen te bereiken.

“Sebastian maakt al deel uit van de geschiedenis van de Scuderia, met zijn 14 Grands Prix-overwinningen, waarmee hij de derde meest succesvolle coureur voor het team is, terwijl hij ook degene is die bij ons de meeste punten heeft gescoord.

“In onze vijf jaar samen eindigde hij drie keer in de top drie van het kampioenschap voor coureurs, wat een belangrijke bijdrage levert aan de constante aanwezigheid van het team in de top drie van het constructeursklassement.

“Namens iedereen bij Ferrari wil ik Sebastian bedanken voor zijn grote professionaliteit en de menselijke kwaliteiten die hij heeft getoond gedurende deze vijf jaar, waarin we zoveel geweldige momenten hebben gedeeld.

Charles Leclerc was vorig seizoen uiteindelijk beter dan Vettel, nadat hij bij het team kwam (photocredit: getty images)

“We zijn er nog niet in geslaagd om samen een wereldtitel te behalen, wat voor hem een ​​vijfde zou zijn, maar we denken dat we nog veel kunnen halen uit dit ongewone seizoen 2020.”

Vettel vervoegde Ferrari in 2015 en stapte in de cockpit van Fernando Alonso, met als enig doel het succes van het wereldkampioenschap terug te brengen naar de Scuderia.

Hoewel Ferrari hem soms een auto gaf om aan de top uit te dagen, konden ze nooit een serieuze, consistente uitdaging aangaan voor wereldkampioen Mercedes.

Charles Leclerc voegde zich vorig jaar bij het team en zette onmiddellijk de druk op en kwam uiteindelijk als beste uit de bus, qua kampioenspositie, overwinningen en polen, wat vragen opriep over de positie en toekomst van Vettel bij het team.

Uiteindelijk konden Vettel en Ferrari het niet eens worden over een weg vooruit, waardoor dit seizoen – wanneer het uiteindelijk van start gaat – de laatste van de Duitser met Ferrari is.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s