W Series kondigt 2021 partnerschap met Formule 1 aan

De W Series is verheugd om de eerste details van het raceseizoen 2021 op het circuit aan te kondigen, in samenwerking met de Formule 1.

De 2021 W Series-kalender zal acht Formule 1-supportraces bevatten. De precieze locaties en data van de rondes worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Catherine Bond Muir, Chief Executive Officer van W Series, zei:

“Na zo’n succesvol eerste seizoen [2019] zijn we bij W Series absoluut verheugd om samen te werken met de Formule 1 voor 2021 en daarna.

“De Formule 1 is met enige marge ’s werelds beste motorsportserie, en toen we beloofden dat de W-serie in de toekomst groter en beter zou worden, was de samenwerking met de Formule 1 altijd ons uiteindelijke doel. Het lijdt geen twijfel dat, nu de W Series naast en in samenwerking met de Formule 1 wordt gereden, ons wereldwijde bereik, onze impact en onze invloed aanzienlijk zullen toenemen.

“Alles wat de W-serie zo populair en succesvol maakte in 2019, zal blijven bestaan. De auto’s zullen identiek zijn, de races zullen dichtbij en competitief zijn, en onze missie zal altijd zijn om de interesses en vooruitzichten van vrouwelijke coureurs te bevorderen. We willen dat de W-serie vermaakt, en dat zal ook gebeuren. Maar we willen ook dat het een cruciale opstap wordt als standaardoptie voor elke vrouwelijke coureur die een professionele racecarrière wil opbouwen, en onze nabijheid tot de Formule 1 zal dat proces helpen en versterken. Het feit dat de W Series nu in aanmerking komt voor FIA Super License-punten zal in dat opzicht ook een belangrijke factor zijn.

“We zijn Chase Carey, Ross Brawn en hun collega’s erg dankbaar voor hun vertrouwen in de W Series en voor het geven van prioriteit aan diversiteit en inclusie op deze manier, en we zijn van plan hen te helpen hun uitstekende # WeRaceAsOne-programma dit jaar en in jaren vooruit te helpen. komen.”

Ross Brawn, algemeen directeur van Motorsport, Formule 1, zei:

“We zijn verheugd om deze week ons ​​seizoen 2021 aan te kondigen en kijken uit naar een spannend seizoen met een spannende mix van nieuwe races en gevestigde circuits die we hebben gemist tijdens ons ongekende seizoen 2020.

“Het is een heel belangrijk moment voor ons om dit seizoen de W Series te verwelkomen als partners voor acht races. Ze zijn voor velen een baken geweest sinds ze in 2019 begonnen met racen. We geloven dat het ongelooflijk belangrijk is om iedereen de kans te geven om het hoogste niveau van onze sport te bereiken en hun samenwerking met de Formule 1 toont volgend seizoen onze vastberadenheid en toewijding om hun opwindende te laten zien. serie en het belang van het opbouwen van meer diversiteit in de sport. “

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s