Hamilton heeft nieuw voorstel Mercedes-contract afgewezen, Daimler dreigt met Russell

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com is Lewis Hamilton niet akkoord gegaan met het contract wat hem aangeboden is door Mercedes. Tegelijkertijd voert Ola Kallenius, de grote baas van moederbedrijf Daimler, de druk enorm op.

Eind december onthulde Corriere dello Sport dat het contract van Hamilton al lang en breed rond had moeten zijn, maar dat moederbedrijf Daimler daar een stokje voor gestoken heeft. “In november, toen de Formule 1 richting Istanbul ging, lag er al een contract klaar dat aan al Hamilton’s eisen voldeed,” zo schreef de krant. Daimler is natuurlijk erg tevreden met de prestaties van de zevenvoudig wereldkampioen, maar lijkt in tijden van crisis niet bereid te zijn om zoveel geld te betalen om de coureur te behouden.

Dit bericht wordt nu kracht bijgezet door het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com. Teambaas Toto Wolff heeft herhaaldelijk gezegd dat hij geen druk uit wil oefenen op Hamilton en dat hij het prima vindt als alles maar geregeld is voordat het Formule 1-circus afreist naar Barcelona voor de wintertests. Naar verluidt is Ola Kallenius, de Zweedse topman van Daimler, het hier echter niet mee eens. Hij zou Wolff dan ook de opdracht gegeven hebben om de deal zo snel mogelijk te sluiten. Daarnaast zou Kallenius zelfs gedreigd hebben om George Russell terug te halen naar de Mercedes-garage.

Wolff heeft tevens een lijstje bepaalde beperkingen opgelegd gekregen. Er zou dan ook een aanbod zijn gedaan van ongeveer 40 miljoen euro per jaar. Als Hamilton het wereldkampioenschap zou winnen, dan zou daar nog eens 10 procent bovenop komen én zou hij een AMG One cadeau krijgen. Dit zou echter niet genoeg zijn voor de regerend wereldkampioen. Hij zou het namelijk niet eens zijn met de tijdsduur van het contract, het salaris en de vrijheid die hij van het team krijgt. Naar verluidt zou hij dit contract dan ook afgewezen hebben.

Sinds kort bestaat het management van Mercedes uit drie gelijke partners die ieder 33.3% van het bedrijf in handen hebben, namelijk: Toto Wolff, INEOS en Daimler. INEOS zou het probleem eventueel kunnen oplossen door een gedeelte van het salaris van Hamilton te vergoeden, maar de vraag is of zij hiermee akkoord zouden gaan.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s