Hoosier Racing Tire wordt de nieuwe officiële partner van de NASCAR Whelen Euro Series

Foto: NASCAR Whelen Euro Series

PERSBERICHT

EuroNASCAR en Hoosier Racing Tyre hebben een zevenjarig contract getekend

Hoosier Racing Tire is de nieuwe officiële bandenleverancier voor de NASCAR Whelen Euro Series. Vanaf het seizoen 2021 stelt het Amerikaanse bedrijf uit Indiana de banden beschikbaar voor alle voertuigen van het officiële Europese NASCAR-kampioenschap. Net als Hoosier Racing Tyre maakte de vorige partner ook deel uit van het wereldwijde Continental-concern. Het bedrijf heeft een langetermijncontract voor zeven jaar getekend om de deelnemers constant te voorzien van hoogwaardige producten.

Hoosier Racing Tyre zal als exclusieve bandenleverancier de teams voorzien van slicks en regenbanden. Het NWES-model met maat 330 / 700-15 wordt zowel voor als achter in de auto gebruikt.

“We zijn trots en verheugd om deze langdurige samenwerking met Hoosier Racing Tyre aan te kondigen”, aldus Jerome Galpin, President en CEO van NWES. “Dit nieuwe zevenjarige contract toont het grote vertrouwen in de NASCAR Whelen Euro Series en zijn toekomst. Met Hoosier Racing Tire delen we dezelfde wens om EuroNASCAR te ontwikkelen, nieuwe hoogten te bereiken en het merk Hoosier Racing Tire in heel Europa te promoten. ”

Hij voegt eraan toe: “In minder dan tien jaar is de NWES uitgegroeid tot een van de meest spectaculaire en aantrekkelijke raceseries in Europa, met meer dan 30 auto’s aan de start, tienduizenden fans naar de evenementen en een sterke samenwerking met de wereld. marktleiders die EuroNASCAR steunen. Dit is een nieuwe grote stap voorwaarts voor de serie en er zijn geen grenzen voor ons. “

Joerg Burfien, President van Hoosier Racing Tire, is enthousiast en zegt: “De NASCAR Whelen Euro Series en Hoosier Racing Tire zijn perfecte partners, niet alleen vanwege de Amerikaanse roots die we delen. Het is een fantastische kans om onze vaardigheden te tonen en onze merkvoetafdruk in Europa te versterken in deze snelgroeiende en opwindende motorsportreeks. “

Martin Heckers, de Europese baas van Hoosier Racing Tire, voegt eraan toe: “We kijken erg uit naar de komende jaren. We hebben een geweldige NWES-band ontwikkeld die niet alleen geschikt is voor bestuurders van verschillende niveaus, maar ook zeer goed presteert op een breed scala aan circuits in Europa – zelfs onder moeilijke omstandigheden. De NWES heeft zichzelf bewezen als een serie voor echte coureurs en racemerken. Het was geweldig om te zien hoe de NWES in het moeilijke jaar 2020 nog dichter bij elkaar kwamen en in deze moeilijke tijd spannende races afleverden. “

De NASCAR Whelen Euro Series 2021 begint op 17 en 18 april op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. In het komende kampioenschap zullen de NWES-teams en -rijders zeven verschillende circuits in Europa bezoeken. Het titelgevecht staat voor de deur!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s