Hoogste F1-baas spreekt Hamilton en Mercedes toe over contract

Het is inmiddels februari en nog steeds is het niet zeker of Lewis Hamilton komend seizoen uitkomt voor Mercedes. De tijd begint te dringen, merkt ook Formule 1-CEO Stefano Domenicali , die hoopt dat de Brit in de sport zal blijven.

Fotocredit: Mercedes

Al maandenlang wordt er onderhandeld tussen de Brit en Mercedes over een nieuwe verbintenis, maar vooralsnog is er geen witte rook gespot. Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel en dus moet er langzaam maar zeker toch echt vaart worden gezet achter de onderhandelingen. Dat weet ook Stefano Domenicali, sinds kort de nieuwe Formule 1-CEO.

De voormalig Ferrari-teambaas kreeg legio vragen naar zijn hoofd geslingerd, waaronder logischerwijs ook een aantal over de contractsituatie rond Lewis Hamilton. Hij hoopt vooral dat de twee partijen er snel uitkomen en heeft wel een boodschap voor Lewis, maar ook voor teambaas Toto Wolff.

“Het is een belangrijk moment in het leven van Lewis en hij moet een belangrijke knoop doorhakken. Ik hoop dat er snel een aankondiging komt, want waar hij dit jaar voor moet gaat strijden is vanuit een sportief oogpunt ongelooflijk. Ik kan me voorstellen dat er veel druk op ligt. Het zou een geweldig verhaal zijn om te kunnen vertellen”, zo doelt hij op de achtste wereldtitel die de Brit komend seizoen binnen kan slepen. 

Graag wil de Italiaan ook nog even benadrukken dat de twee partijen vaart moeten maken, want het seizoen staat al snel voor de deur. “Ik hoop dat Toto en Lewis met elkaar in gesprek zijn. Ik moet ze er aan herinneren dat de eerste test al halverwege maart is, dus dan zou ik Hamilton toch graag in de paddock willen zien.”

Gevraagd of Domenicali liever Hamilton of de jonge George Russell in de Mercedes-bolide ziet, is hij duidelijk. “Zowel Lewis als George zijn geweldige coureurs. Ik heb op mijn bureau een foto staan uit 2008 toen wij als Ferrari constructeurskampioen werden en Lewis kampioen werd bij de coureurs.”

“Het is een geweldige coureur, een geweldige man en een geweldige atleet. Hij heeft aan de Formule 1 een andere dimensie gegeven. Het zou geweldig zijn om hem te zien strijden voor iets wat niemand voor mogelijk had gehouden”, zo zinspeelt hij nogmaals op de achtste wereldtitel. 

“George heeft aan de andere kant ook laten zien dat hij potentie heeft. Zoals Toto al heeft gezegd, hij is een toekomstig wereldkampioen, zonder twijfel. Ze kunnen beiden geweldige dingen betekenen voor de sport en ik zie ze graag beiden in de Formule 1”, aldus Domenicali, die dus het liefst ziet dat Hamilton nog even blijft. Al is het alleen al om de enorme waarde die hij aan de sport toevoegt. 

“Lewis is zeker een grote ambassadeur voor de Formule 1. Hij is heel belangrijk voor de sport. Hij omarmt andere waarden en stelt deze ter discussie.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s