NASCAR: De misvatting die sommige fans nog steeds hebben over Kyle Larson

Photo: Getty images

Er zijn nog steeds verschillende fans die boos zijn over de terugkeer van Kyle Larson naar NASCAR met Hendrick Motorsports, maar velen vergeten één detail.

Toen Kyle Larson afgelopen april werd ontslagen door Chip Ganassi Racing nadat meerdere sponsors de banden met hem hadden verbroken vanwege zijn gebruik van raciale smet tijdens een iRacing-evenement, dat vandaag precies een jaar geleden werd betwist, was er nooit enige garantie dat hij dat zou kunnen. opnieuw deelnemen aan een NASCAR Cup Series-race.

Maar 52 weken na wat zijn laatste start bleek te zijn achter het stuur van de # 42 Chevrolet op Phoenix Raceway, verzekerde hij zijn eerste trip naar de overwinningsbaan sinds oktober 2019. Zijn overwinning, die begin vorige maand op Las Vegas Motor Speedway kwam, was de zevende in zijn loopbaan en zijn tweede sinds het einde van de reguliere competitie van 2017.

Larson tekende voor het seizoen 2021 bij Hendrick Motorsports als de vervanger van zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson, zij het achter het stuur van de # 5 Chevrolet, terwijl Alex Bowman overging van de # 88 Chevrolet naar Johnson’s # 48 Chevrolet.

En natuurlijk zijn er nog steeds sommigen die bitter zijn over de hele situatie.

Sommige fans hebben het gevoel dat de fout van de 28-jarige Elk Grove, Californische inwoner, hem uiteindelijk tot een steeds grotere kans leidde – dat het zo terloops zeggen van het n-woord ertoe leidde dat hij de beste kans kreeg van zijn NASCAR-carrière bij Hendrick Motorsports. .

Zelfs met de schorsing, die eigenlijk nooit echt zou eindigen, beweren sommigen dat hij niet zo licht had mogen worden losgelaten, laat staan ​​”beloond”.

Maar wat velen geneigd zijn te vergeten, is dat Larson niet alleen een hoop werk achter de schermen heeft verzet om zichzelf de kans te geven simpelweg in staat te zijn om in welke hoedanigheid dan ook terug te keren naar de sport, maar hij stond ook al op het programma om gratis agent te worden bij de einde van het seizoen 2020.

En toen Johnson aankondigde dat het seizoen 2020 zijn laatste terug zou zijn in november 2019, werd Larson meteen de beste kandidaat om hem te vervangen.

Teameigenaar Rick Hendrick gaf toe dat het vanaf het begin zijn doel was om Larson over te nemen. Het was niet zijn schoten die ervoor zorgde dat Larson op de radar van meneer H verscheen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s