Logano ‘blij dat ik nog leef’ na een luchtcrash op Talladega

De race van Joey Logano op Talladega Superspeedway eindigde op spectaculaire wijze met een incident in de lucht aan de voorkant van het veld.

Logano vocht voor de overwinning van stage 1 op Talladega toen hij plotseling ondersteboven in het midden van het peloton stond.

Verschillende auto’s ontweken ternauwernood de No.22 Team Penske Ford Mustang met Bubba Wallace die de achterkant op zijn manier ontweek.

Crash vanuit de auto van Bubba Wallace

Schokkend genoeg was Logano de enige coureur die na het incident uit de race was. Hij wordt 39ste en had veel te vertellen na zijn ontslag uit het infield care centre.

“Ik denk dat ik niet precies weet wat ik moet denken”, zei hij. “Het is een risico van deze race. Aan de ene kant ben ik zo trots om in een Cup-auto te rijden die veilig is, en dat ik zo’n crash kan meemaken en eruit kan stappen en erover kan praten. Aan de ene kant ben ik ervan overtuigd dat ik in de crash zit en aan de andere kant ben ik blij dat ik leef. Aan de andere kant vraag ik me af wanneer we gaan stoppen, omdat dit gevaarlijk is om te doen wat we doen. Ik heb een rolbeugel in mijn hoofd. Dat is niet oké.

“Ik ben één klap verwijderd van dezelfde situatie die Ryan Newman net heeft meegemaakt. Ik heb gewoon niet het gevoel dat dat acceptabel is.”

Logano verwees naar de luchtcrash van Newman in de laatste ronde van de Daytona 500 van 2020, waar de ervaren coureur een hoofdblessure opliep nadat hij ondersteboven door een andere auto werd geraakt.

Hij vervolgde, sprekend over het huidige superspeedway-pakket: “Veel daarvan is de grote spoiler en de grote runs en al het geduw. Het is niemand zijn schuld. Denny (Hamlin) probeert te gaan en de 47 (Ricky Stenhouse Jr.) probeert te gaan. Het is een risico van deze race. We moeten het echter te vermijden.

“Er is al iemand gewond geraakt en we doen het nog steeds, dus dat is niet echt slim. Tegelijkertijd waardeer ik het rijden in een auto die zo veilig is en wat Team Penske heeft gedaan voor de veiligheid van deze auto’s, zodat ik dat kan doen. leef om erover te praten en ga opnieuw.

“Ik heb geluk gehad dat ik niet werd geraakt terwijl ik in de lucht was.”

Vertaald van http://motorsport.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s