Ferrari verlengt contract Leclerc met vier jaar tot en met 2024

Photo credits: BSR agency

Charles Leclerc heeft maandag een nieuw contract bij Ferrari getekend. De 22-jarige Monegask blijf tot eind 2024 in dienst bij het team uit Maranello.

“Ik ben ontzettend blij dat ik ook de komende vijf jaar voor Ferrari zal rijden”, aldus Leclerc, wiens vorige contract doorliep tot eind 2020, via zijn sociale kanalen. “Ik ben heel erg dankbaar dat ik voor zo’n mooi team in actie mag komen. In het afgelopen seizoen heb ik veel geleerd en hebben we een goede basis gelegd voor de jaren die komen gaan.”

Leclerc kwam aan het begin van dit jaar in dienst bij Ferrari na een geslaagd debuutseizoen in de Formule 1 bij Sauber. Hij maakte in zijn eerste jaar bij de Italiaanse renstal indruk met zeven polepositions en twee overwinningen. De voormalig Formule 2-kampioen eindigde als vierde in het kampioenschap, voor teamgenoot Sebastian Vettel.

Teambaas Mattia Binotto is blij dat Leclerc ook de komende jaren bij Ferrari rijdt. “Na iedere race kregen we meer het gevoel dat we zijn contract wilden verlengen”, reageert Binotto op de site van zijn team. “Met deze contractverlenging blijft hij in de komende vijf jaar voor ons actief. We gaan met elkaar een heel mooie toekomst tegemoet.”

‘We zijn meer dan trots op resultaten van Leclerc’

“Charles is een deel van onze familie sinds 2016 en we zijn meer dan trots op de resultaten die we met hem hebben geboekt”, vervolgde Binotto over Leclerc, die uit het opleidingsprogramma van Ferrari komt. “We zijn dan ook verheugd dat we ook in de komende jaren met elkaar zullen werken.”

Net als afgelopen seizoen is Vettel in 2020 de teamgenoot van Leclerc bij Ferrari. De twee coureurs kregen het in het afgelopen jaar regelmatig met elkaar aan de stok en crashten zelfs tijdens de Grand Prix van Brazilië. Het contract van Vettel loopt eind 2020 af.

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op 19 februari met de eerste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Op 15 maart wordt in Australië de eerste Grand Prix van het jaar verreden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s